Geert op weg …

Volg schelp-4hier het pelgrimreisverhaal van Geert Vanhaverbeke uit Kuurne. #geertopweg

In het voorjaar, 21 april 2017, vertrek ik alleen vanuit Saint-Jean-Pied-de-Port (Fr) naar het 780 km verder gelegen Spaanse Santiago de Compostela.

De Camion Frances, een voettocht door Noord-Spanje met etappes van 20 tot 30 km per dag, om na ongeveer 30 dagen aan te komen in de pelgrimsstad Santiago de Compostela. In de voetsporen van al die miljoenen pelgrims uit de hele wereld naar het graf van Jacobus de Meerdere, een van de apostelen van Jezus.

Het waarom van deze tocht is voor mij nu nog niet duidelijk, maar het is iets dat al jaren als een gif in je lichaam nestelt en als er zich opeens een moment voordoet dat je je droom kan verwezenlijken, dan doe ik dit.


De eerste aanwijzing dat we onze dromen aan het doden zijn, is tijdsgebrek… Het tweede symptoom van de dood van onze dromen zijn onze onzekerheden… Het derde symptoom van de dood van onze dromen ten slotte, is rust. Het leven wordt een zondagmiddag. Het verlangt geen grootse dingen meer van ons, eist niet méér dan wij kunnen geven. Dan denken we dat we rijp en volwassen zijn en zetten de fantasieën uit onze jeugd aan de kant en worden “realistisch”.

(P. Coelho)


Ik hoop  na de tocht het antwoord te hebben gevonden.

Wanneer ik vrienden over mijn tocht aanspreek, dan vragen ze onmiddellijk of ik een blog zal hebben. Blijkbaar een evidentie, wanneer je dit leest weet je het antwoord al.

Volg mij door je als volger op te geven … ik weet wel niet of ik dagelijks iets zal kunnen of willen posten. Maar je kan alvast mijn voorbereiding meemaken.

Maar voor onderweg, laat ons afspreken: “geen nieuws, goed nieuws” of het kan ook zijn “geen wifi, geen nieuws“.

Verwacht van mij tijdens de tocht niet te veel directe reacties op jullie reacties, ik zal echt niet constant on-line zijn. Ik denk dat ik wel even zonder computer kan…


1 augustus 2017

Intussen ben ik na een prachtige pelgrimstocht terug thuis. Het herbeleven van de camino duurt langer dan de camino zelf. Constant word je met het camino-gevoel geconfronteerd  in het normale leven. Je stelt je bij alles vragen waar je dit vroeger niet zo van zelfsprekend deed. Het blijft zinderen…

19 januari 2018

vertelavond

Advertenties

2 Reacties op “Geert op weg …

  1. Geert het feit dat jij al aangeeft niet iedere dag te posten en niet op alles te reageren geeft al aan dat jij al los komt .Ik zal jou volgen GENIET.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s