Geert

Geert VanhaverbekeGeert Vanhaverbeke – Kuurne – België

Even kort schetsen wie ik ben. Geboren op 7 oktober 1967 in Kortrijk en enkele jaren wonend naast het moederhuis in de Budastraat. Vervolgens gans mijn jeugd met mijn zus Annemie beleefd in de hoevewijk in de Beeklaan in Kuurne bij mijn nog steeds levende ouders Raf en Christine. Centrumschool, voetbal Kuurne Sport, Chiro Sint-Michiel, TC D’hoeve, vrienden van B-M-M, St-Amandscollege Kortrijk Noord, dat waren de kernbezigheden in de jaren 70 en 80. Hogere studies aangevat aan het PIH Kortrijk met als resultaat Diploma Industrieel Ingenieur Computertechnieken. Daarna een jaartje als een van de laatste lichtingen verplichte legerdienst als KROO onderofficier, stormfuselier in Bevrijding Leopoldsburg, waar sport hoog in hgeert1jaarun vaandel stond en zo het loopvirus had aangewakkerd.  Intussen was ik in de ban gekomen van de ezel in Kuurne met als gevolg deelnames aan de verkiezing van Koning Ezel in 1985, 1987, 1989.

samenmeteddyw

De droom om Koning Ezel te worden werd werkelijkheid op 30 september 1989. 2 jaar lang mocht ik als folkloristisch ambassadeur de gemeente Kuurne vertegenwoordigen. Een belangrijke ervaring die mijn verdere leven mee heeft bepaald. Zo ontmoette ik in die periode mijn huidige vrouw Mieke, eveneens van Kuurne. Op vrijdag 21 mei 1993 huwden we in de Sint-Michielskerk van Kuurne. Door mijn koningschap werd ik  sociaal geëngageerd zodat ik mij nuttig liet maken als medewerker van de Kinderfoor, als lid van het gemeentelijk feestcomité.

Intussen bouwden we ons nestje verder uit in de Bondgenotenlaan in Kuurne. 2 dochters Ella (1997) en Kato (1999) vervolledigden intussen ons gezin. Mieke werkt al jaren als verpleegster in AZ Groeninge (vroeger Sint-Niklaas en Sint-Maarten en nu aan Kennedy park sedert 9 maart). Als netwerkbeheerder-helpdeksk-IT-er, werkte ik in Roeselare, taskforce van het Europees Milieu-agentschap EAA Brussel, Trasys Brussel, Saey Heule en IPSO-Alliance Wevelgem.
117-1718_img
Deze laatste werkgever, industriële wasmachine-bouwer IPSO-Primus, in handen van nummer 1 van de wereld het Amerikaanse Alliance Laundry Systems, besloot om na de productie te verhuizen naar Tsjechië nu ook de meeste functies en het gebouw in Wevelgem te schrappen. Ik ben 1 van de ontslagen werknemers vanaf 31 maart 2017.

Intussen werd ik penningmeester en webmaster van het Gemeentelijk feestcomité Kuurne vzw. www.ezelsfeesten.be  Op de Sint-Michielsparochie konden ze op me rekenen als vormselcatechist vanaf 1997,  overal waar ik meewerkte richtte ik ook websites op, ook www.vormsel.be  was een feit.vormsel2009_030 Wat later nam ik het co-leiderschap op om die fantastische catechesevrienden te leiden. Daarnaast maakte ik eigen websites en ook beheer van o.a. http://kuurne.2link.be/  In 2005 werd ik ook opgenomen als member in de Orde van de Ezel Kuurne waar ik intussen als huisfotograaf, webmaster en secretaris van de Confrérie van het Ezelskruiske de ezel van Kuurne blijf verdedigen. Met de oude schoolvrienden van mijn geboortejaar 1967 richtten we een werkgroep op om ons jaar periodiek te vieren: Kuurne1967 werd geboren. Intussen hebben we al 3 feesten achter de rug, de 35-jarigen (2002), de 40-jarigen (2007), de 45-jarigen(2012). Ook dit jaar hebben we een feest gepland op 9 dec 2017 voor de 50-jarigen. Intussen voedden we onze dochters op, gingen we op reis, gingen we op stap, leefden we in onze buurt Bon-Bon. Als medewerker van 11-11-11 kwamen we in 2001 in contact met een buurvrouw die we hielpen om een Roemeens jongetje naar België te halen voor een operatie aan zijn hand. Help Roland Csosz actie werd door mij opgezet. De website bestaat nog steeds.

Overal maakte ik ook foto’s zodat ik van al mijn activiteiten ook een mooi foto-archief  van nu bijna 300.000 foto’s heb.

U merkt het, een bezige bij, soms was het te veel, dan maar weer ontspannen in het hardlopen en wandelen of fietsen. Maar ik voelde en voel me nog altijd gelukkig met het leven dat ik mag leven. Liever geven dan krijgen.

topavond13_016

André Schietgat legt aan de vormelingen uit welke camino’s bestaan

Door de vormselcatechese kwamen we in contact met pelgrims. We organiseerden zelf TOP avonden, Tesamen Op Pad, met medewerking van echte Kuurnse compostelagangers André en Jean-Pierre. Door hun verhalen en media-programma’s over camino’s werd het verlangen bij mij groter om eens de Camino Frances te lopen. Ik zal dat wel doen als ik in pensioen ben…, dacht ik altijd.

Toen op 11 oktober 2016 een negatief bericht viel. “Ik zal waarschijnlijk ontslagen worden begin 2017” Toen heb ik een klik gemaakt. Ik maak gebruik van deze “vrije tijd ” om in mijn vijftigste jaar de camino te wandelen. Mijn verlangens met Mieke besproken en mijn ontslag werd iets positiefs.

Ik ga op weg …. mijn besluit stond vast.

Eens weg van al het vertrouwde, gezin, kinderen, werk, sociaal leven in Kuurne. Het zal raar zijn voor mij. Een uitdaging die ik wil aangaan vooraleer ik weer verder wil in mijn leven. Even stilstaan bij de natuur, religie, ont-moeten, ontmoeting met anderen. Ik wil het daarom ook alleen doen. Of dit de juiste keuze is en waarom zal ik wel zelf ervaren op mijn camino.

Ik weet dat ik de vrienden, de familie en vooral Mieke en de kinderen zal missen, maar ze hebben elkaar en zijn sterk genoeg. De huidige communicatie mogelijkheden, Whatsapp, Skype, sms, deze blog, Facebook, zullen het ook gemakkelijker maken om een maand afscheid te nemen.

paradox2016_1714

Ik hoop dat ik Mieke op 20 mei 2017 in Santiago de Compostela zal ontmoeten.

Vertrekdatum: 21 april 2017


Have a look at my websites

 www.onsvertrekpunt.be  

www.ezelsfeesten.be 

www.ezelsorde.be  

www.vormsel.be 

www.kuurne1967.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s