Proficiat Ruth!

Proficiat Ruth Vandenborre ! En respect !

Misschien ben ik een dag te vroeg om je nu reeds te feliciteren maar ik weet dat je die laatste tientallen km’s vandaag en morgen op wolkjes zal lopen.

ProficiatRuthAl 101 dagen aan het stappen, vertrokken van uit Zwevegem op 1 mei 2017, toen ik zelf aan mijn camino Frances bezig was in de buurt van Granon  en morgen bereikt ze op haar 50 ste verjaardag  (wat willen die 1967-ers toch 😉  Santiago de Compostela, na ik denk na ongeveer 2460 km stappen door België, Frankrijk, Spanje.

Ze deed dit alleen en ze durfde het aan om deze tocht niet alleen voor zichzelf te doen maar er ook een goed doel aan te koppelen. Haar pelgrimstocht draagt ze op aan de vzw Dr. Bergen en de palliatieve eenheid “Ten Oever”.

Op haar blog  http://www.ruthgoescompostela.be/ en op de facebookpagina https://www.facebook.com/Ruthgoescompostela/ kon en kan je  haar belevenissen en gevoelens volgen.

De zware tocht door Frankrijk waar het niet  vanzelfsprekend was om de weg of een slaapplaats te vinden heeft haar gehard om in Spanje  ook de moeilijkheden met het meer en meer toeristische karakter van de camino Frances de laatste honderden kilometers te doorstaan.

Voor mij veel herkenbare situaties en foto’s. Af en toe hadden we de laatste weken via haar blog, facebook  of messenger contact met elkaar. Last-minute info over bepaalde routes en dorpen en steden werden doorgegeven. Ruth trekt na de aankomst morgen rond 11u in Santiago de Compostela, de volgende dagen nog door naar Finistere.

Als je zelf al eens 800 km van de camino Frances gewandeld hebt , dan is het respect voor iemand die 2500 km gewandeld heeft,   3 maal zo groot !

Proficiat Ruth en ook de achtergebleven familie, die een belangrijke steun zijn voor iemand die de camino aandurft en tot een goed einde  brengt.

Ruth

Buen Camino de la vida ! en ultreia !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s