Barcelona

Met de camino-plannen en de onbekende toekomst zijn er voor deze zomer geen gezamenlijke reisplannen gemaakt. Ella (2 x Kazou) en Kato (Ksa-Ambroos en Kazou) gaan 2 maal op kamp als moni, Mieke gaat 2 maal op een Yoga-stage. En ik zal niet mogen klagen met een maand Spanje. Maar Mieke wou toch nog eens naar de warmte. Een last-minute 5-daagse citytrip naar Barcelona kwam er uit de bus. Eigenlijk had ik eerst in gedachten een 3-daagse Duits wandel-midweek.

barcelona2017-1040295

Park Guell

Het was ook al 18 jaar geleden dat we nog eens een vliegtuig genomen hadden om te reizen. Nog eens samen genieten van elkaar in een ontspannen sfeer.

Wij, Mieke en ik, dus  op pad woensdagmorgen vanuit Oostende naar Barcelona. Kato was intussen met Spes Nostra Kuurne op “Schoolreis” naar Berlijn en Polen, terwijl Ella thuis bleef om te studeren. Toen we na een zachte vlucht, boven de wolken, Barcelona naderden kwamen er zwarte regenwolken opzetten en het resultaat was dat onze eerste stappen op Spaanse grondgebied met wat regendruppels gepaard gingen. In de namiddag kwam de zon er door en die bleven we houden tot zondagavond. De temperaturen stegen iedere dag een beetje meer zodat de shorts en t-shirts al vlug uitgehaald werden. Het idee om in Barcelona al wat Spaans te leren mocht al vlug opgeborgen worden want Catalaans was  de voertaal. Dan maar overschakelen naar het vertrouwde Engels.

We konden samen genieten van deze prachtige en gezellige stad.

Alle gekende huizen van Antonio Gaudi werden bezocht. De kerken met als topper La Segrada Familia, de parken, de pleinen, overal hebben we wel een glimp of meer van gezien. Enkel voetbaltempel Nou Camp, met op woensdag zelfs een voetbaltopper tegen Sevilla, hebben we laten voorbij gaan. Zondag was het Palmzondag en dat merkten we niet alleen aan de palmbomen langs de promenades aan de zee maar ook aan de processies en iedereen die met palmen rondliep. En dit waren geen buxus-achtige plantjes van hier maar versierde palmen met bloemen en snoep aan bij de kinderen.

Wat het wandelen betreft had ik zaterdag nog vlug nieuwe lage wandelschoenen gekocht om niet met mijn bergschoenen in de straten van Barcelona als een vreemde te moeten bekeken worden. Alhoewel het niet zou opvallen tussen al die eigenaardige  en extravagante creaties van de mensensoort die hier over de Ramblas en straatjes rond lopen. De aantrekkingskracht van een grootstad brengt ook hier veel daklozen mee die overal in portieken een slaapplaats zoeken. Maar nooit hebben we ons onveilig gevoeld, in de week, toen het minder druk was of in het weekend, zeer druk maar overal veel veiligheidsmensen. Zondag zelfs op de drukste plaatsen met politiewagens pleinen afgesloten (Stockholm indachtig).  Ik nam via gps op smartphone dikwijls de kortste en gemakkelijkste baan naar een monument of attractie.  De met urine-geur en ongure types gevulde nauwe steegjes zou Mieke nooit alleen nemen. Maar ook dit is Barcelona. Iedere balkon hangt vol te drogen was en vlaggen van Catalonië of Barca.

 

Ons hotel gelegen aan de drukke Av. del Parallel, net naast het metrostation Poble Sec, bood mij ook om ’s morgens vroeg wat wandel- en hoogtemeters te verzamelen. Het lag op een kilometer van Mont Juic – bekend van de wielerwereldkampioenschappen van 1973 , waar Gimondi Maertens en Merckx versloeg , of waar in 1984 Claude Criquilion wereldkampioen werd voor het Olympisch stadion (OS in 1992 ). s’ Morgens vroeg was het een 7 km bergwandeling door de steegjes en trappen naar het Castle van Mont-Juic waar ik de zon kon zien opkomen uit de zee. ’s morgens mijn kilometers en  overdag met Mieke deden we ook zo veel mogelijk te voet, want een stad bezoeken via de metro is zo donker. Qua wandelen hebben we tijdens deze 5 dagen ook ons deel gedaan.

Zalig genieten was het motto tijdens citytrip waar we veel bezocht hebben maar niet alles gezien hebben. Vanaf nu gaat alles naar de voorbereiding van de camino, die opeens zo dichtbij komt.

Je kan de dagen bijna op je handen tellen.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s