Drukke dagen

Alweer drukke dagen achter de rug en intussen loopt de tijd zo snel, en volgende week doet de tijd er nog een lapje bij. Zomaar een uur minder want het zomeruur wordt volgende week in werking gesteld. De tijd is dan al  zomer klaar, nu nog het weer.

Vrijdagavond te voet naar de Sint-Pieterszaal getrokken (3 km,)  ieder moment gebruiken om wat te wandelen. Daar prachtige foto’s gezien van 4 fotografen tijdens de natuur-foto-avond van de natuurwerkgroep de Vlasbek en fotoclub Retina ( waar ik van beide clubs lid ben). Eigenlijk was ik eerst gevraagd om mijn natuurfoto’s te tonen maar omwille van voorspelde drukke dagen in februari en maart had ik uitstel gevraagd. Dus nu een jaar tijd om daar aan te werken.  Gelukkig dat ik daar niet tussen zat , want mijn foto’s zouden verbleken tussen die kwaliteit. En je merkt ook dat iedereen zich gaat specialiseren in 1 tak of onderwerp.

Ik denk dat ik mij ga specialiseren in 1 tak, bomen en bossen . 🙂

ZonnigeBomen.jpg

Zaterdagmorgen was Mieke naar de Yoga-opleiding en trok ik  samen met Kato naar de infodag Wetenschappen van UGent. Dat het  in september Biologie wordt voor Kato begint nu al duidelijk te worden, de plaats is nu nog de keuze.

’s middags nog een kip gaan halen, niet aan het spit, maar een levende legkip , zodat er  terug 2 kippen in ons ‘ophokvrije’ kippenren rond scharrelen.

’s Morgens had ik een Facebook reactie geplaatst dat ik nog 16 km zou wandelen op het annuleren van de 13e Trot editie Kuurne. Mijn buren Regine en Patrick die ook niet bang zijn om zulke lange tochten aan te vatten hadden dit gezien en belden me ’s middags op met de vraag: Wil je gezelschap deze middag?

Mijn eisen gesteld, jawel , aan 6 km/u wandelen, om 13u30 vertrekken, eindigen rond 16.40 aan het jeugdcentrum. Dit was geen probleem en na het eten vertrokken we voor een geplande wandeling langs auto-luwe wegen in en rond Kuurne. Ringschopping, Heule-watermolen, warande, industriezone, Pieter Vinckestraat, Lendelede, Patrijzenbos, Sente, industriezone, jeugdcentrum.

WD_20170318_05.JPG

Het was eens anders wandelen, 3 uur geen mp3 of Milaan-San Remo in de oren, maar een halfoog op de GPS, babbelen over koetjes kalfjes of liever kippen en poezen , studies van de kinderen, buren, ik weet het eigenlijk allemaal niet meer. Intussen whatsappen met zoon Wout in USA. De tijd vloog en na 3 uur stappen, splitsen onze wegen aan het Jeugdcentrum. Dank Patrick en Regine voor het gezelschap.

In het jeugdcentrum, waar Kato als KSA-leidster ook aanwezig was, vond immers de topavond van de vormselcatechese Kuurne plaats.

katoGV

Ik ben wel geen catechist meer, ze weten dat ze voor hun activiteiten nog altijd op mij beroep mogen doen. TOP staat over Tope Op Pad, een thema die we enkele jaren gestart zijn, waar er o.a. een pelgrim André Schietgat komt vertellen over zijn tochten naar Santiago de Compostella. De thema’s en opdrachten wijzigden in de loop der jaren wel en dit jaar kreeg ik een ‘beurt’ van het doorschuifsysteem over “Dromen, Durf, Doe en Deel’

WD_20170318_18

Later op deze blog zal ik daar nog wel meer vertellen. Om 19u15 kon ik het bezinningsmoment niet meer meemaken omdat ik te voet al vertrokken was naar huis om snel te douchen , te eten en te vertrekken naar het optreden van klarinettist Ella met de harmonie Moed en vlijt in de Kubox. Net om 20u zaten we samen met de Oma’s en Opa’s in de tribune om de prachtige editie van Movie Proms 3 mee te maken. En zo was de dag vlug voorbij …

proms

Movie Proms – o.a. met Enio Morricone

Vandaag even recupereren, op bezoek bij vrienden en papierwerk in orde brengen.

En dan nog 9 zotte laatste werkdagen, ik, als IT-Systeem beheerder van het bedrijf, weet zelf niet of we morgen op het werk nog mail zullen hebben.

Dat zijn zorgen voor morgen, hoewel eigenlijk mij probleem niet meer is, maar toch …

nog meer drukke dagen …

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s